FARMACEUTISCH MEDEWERKER

Hallo, mijn naam is Marcel en ik ben, samen met mijn collega’s, werkzaam als farmaceutisch medewerker (distributie) binnen de ziekenhuisapotheek. 

Ons werk bestaat uit het bevoorraden van de afdelingen en poli’s. Elke afdeling heeft zijn eigen voorraad medicijnen en infusen met de daarbij behorende bestellijst. Op deze bestellijst kan de verpleging een aantal maal per week op vastgestelde dagen invullen wat ze nodig hebben. Deze bestellijsten worden dan door ons verwerkt in de computer en de bestelling wordt klaargezet. De transportdienst brengt vervolgens de bestelling naar de desbetreffende afdeling en de verpleging ruimt het op in de voorraadkast. Er zijn ook afdelingen (o.a. Intensive Care en dialyse) waar wij zelf alles van a tot z afhandelen door zelf op de afdeling te kijken wat er nodig is, alles te verzamelen in de ziekenhuisapotheek en vervolgens de medicijnen en infusen zelf in te ruimen op de afdeling. Wellicht dat in de (nabije) toekomst andere afdelingen ook op deze manier bevoorraad zullen worden. Verder ontvangen wij de goederen, kijken of de bestelling overeen komt met de pakbon en zorgen er vervolgens voor dat de bestelling opgeruimd word in de ziekenhuisapotheek.

Verder zijn er nog tal van werkzaamheden waar wij ons mee bezig houden zoals het beheren van de ambulancecassettes, bestellingen afwerken tussen de ziekenhuislocaties (Apeldoorn en Zutphen), bestellingen afwerken voor derden, het beheren van ons “eigen” magazijn waar de infusen en eigen bereidingen opgeslagen zijn, etc.

Kortom, werken in de ziekenhuisapotheek als farmaceutisch medewerker is ontzettend leuk met name door de vele afwisseling en vrijheid die je hebt. Inmiddels werk ik al ruim 10 jaar in de apotheek en ik hoop dat er nog vele jaren zullen volgen.

ZIEKENHUISAPOTHEKER
ADMINISTRATIEF MEDEWERKER
APOTHEKERSASSISTENT
DISTRIBUTIEASSISTENT
PRODUCTIE ASSISTENT
FARMACEUTISCH MEDEWERKER

FARMACEUTISCH ANALIST
SECRETARESSE
VACATURES